Elämä siirtolapuutarhalla ja Åminnessa

Vestergårds rund bild

Toteuta unelmasi

Siirtolapuutarhassasi voit kehittää luovuuttasi monin tavoin. Voit viettää paljon aikaa puutarhan suunnittelemisen ja kasviviljelyn parissa. Monilla on erilaisia rakennusprojekteja käynnissä, esimerkiksi viljelylaatikoiden tai puutarhan portin nikkarointi tai kauniin puutarhataiteen tekeminen.

Siirtolapuutarha voi myös olla paikka, josta löytää rauhan maalaamiseen, kirjoittamiseen tai valokuvaamiseen.

Jos olet kiinnostunut ruoanlaitosta, ulkokeittiöstä tai grillistä tulee varmasti paikka, jossa loihdit herkullisia ruokia.

Siirtolapuutarhassa käyminen antaa taukoa arkeen, ja ympäristönvaihdos voi houkutella esiin meissä jokaisessa asuvan luovuuden.


Vaivatonta vapaajan-asumista

Siirtolapuutarhan omistaminen ja siellä oleminen on helppoa ja vaivatonta.

Yksi siirtolapuutarhan tärkeistä periaatteista on, että jokaisella on oikeus itse päättää kuinka haluaa käyttää ja kehittää mökkiään ja tonttiaan. Olet yhtä tervetullut tänne riippumatta siitä, lepäätkö mieluummin riippumatossasi seuraamassa robottiruohonleikkurin surinaa vai hoidatko puutarhaasi aamusta iltaan!

Åminnesta on lyhyt matka moneen paikkaan, ja alueelle pääsee helposti riippumatta vuodenajasta tai säästä. Valtatie kahdeksalle pääsee autolla noin 15 minuutissa ja Vaasaan on matkaa 24 km.
Kesäisin monet asuvat mökillä ja käyvät sieltä päivittäin töissä. Kuumien kesäviikkojen aikana ilmalämpöpumppu auttaa pitämään mökin viileänä ja monet nukkuvat paremmin mökissä kuumaan asuntoon tai taloon verrattuna.

Åminnessa on tarjolla paljon vapaa-ajan asumisessa ja lomalla toivottuja palveluita, kuten uimaranta ja ravintoloita. Maalahden keskustassa (noin 5 km Åminnesta) on mm. iso ruokakauppa, liha- ja herkkupuoti sekä rautakauppa.

Jos vieraasi tarvitsevat yöpymispaikkaa, Åminnen lomakylä sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä.

Koska mökeissä ei ole vesiputkia, ei tarvitse huolehtia vuodoista tai jäätyneistä putkista.
Syksyllä mökin saa helposti talvikuntoon, ja keväällä on yhtä helppoa valmistautua uuteen kauteen.


Aktivitet och Upplevelse

Toiminta & Elämykset

Mökkikauden aikana saunat ja kylpytynnyrit ovat lähes koko ajan lämpiminä. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita alueella järjestettäviin talkoisiin ja juhannusjuhliin. Ehkäpä voisit olla myös kiinnostunut olemaan mukana hallituksessa.

Satama-alueella on lintutorni ja hyvällä onnella voit nähdä mahtavan merikotkan. Åminneen luontopolku kulkee siirtolapuutarhan läheltä. Luontopolku on hyvin hoidettu ja sijaitsee historiallisessa ympäristössä. Jos haluaa kulkea koko polun ja palata Åminnentietä takaisin Siirtolapuutarha-alueelle, kertyy matkaa 4,8 km. Åminne tarjoaa hyvät mahdollisuudet marjastamiseen ja sienestämiseen.

Lapsiystävällinen uimaranta ja hyppitorni sijaitsevat muutaman sadan metrin päässä. Jos haluaa päästää merelle esimerkiksi kanootilla tai SUPilla, voi vesille lähteä monesta eri paikasta. Siirtolapuutarhaalueelta voit lainata kanootin ja kuljetuskärryn. Jos haluaa oman veneen, venepaikan voi vuokrata Maalahden kunnalta. Veneellä tuleville vieraille on vierassatama. Kalastusluvan voi ostaa esimerkiksi Åminnen lomakylästä.

Åminne tarjoaa myös kulttuurikokemuksia. Satama-alueella on yksi Pohjoismaiden suurimmista perinnevenemuseoista, Merenkurkun venemuseo. Åminne Folkpark järjestää musiikkiesityksiä ja tansseja kesäkauden aikana. Ravintolat löytyvät sekä Folkparkenista että Åminnen lomakylästä.

Kotisivujemme alareunasta löydät Maalahden museoseuran ja Åminne Folkparkin kotisivujen linkit. Sieltä saat lisää tietoa Åminnen ja sen ympäristön tarjoamasta toiminnasta ja elämyksistä.